Unit Foto Pusat Komunikasi Korporat UKM


 

 

 

 

 

Makluman: Lensa Kampus akan mengalami perubahan sedikit masa lagi. Pentadbir web memohon maaf sekiranya berlaku kelewatan penyiaran gambar-gambar sejak akhir-akhir ini.

Unit ini menyediakan rakaman fotografi dan memberi sokongan keperluan Portal Berita UKM. Bahan foto disediakan untuk penerbitan Senada, sebuah buletin bulanan universiti dalam bahasa Melayu yang menghimpunkan berita-berita kampus, aktiviti UKM di dalam dan juga luar kampus  serta penyelidikan. Ia diedarkan kepada pelawat tempatan, institutsi pengajian tinggi awam, menteri besar dan ketua menteri, kementerian dan perpustakaan seluruh negara.dan Resonance, sebuah buletin universiti dalam bahasa Inggeris yang diterbitkan empat bulan sekali.


Lensa Kampus menyiarkan gambar-gambar peristiwa yang berlaku di UKM. Gambar-gambar ini boleh disalin oleh mana-mana jabatan di UKM untuk kegunaan penerbitan. Gambar-gambar saiz asal boleh diperolehi di Unit Foto dengan menghubungi unit ini di talian 5426.

 

 

Perkhidmatan kami

 

Memberi perkhidmatan merakam gambar peristiwa di kampus UKM meliputi persidangan, seminar dan sebagainya.
Memberi latihan dalam bidang fotografi kepada warga UKM dan masyarakat luar.

Tempahan: Urusan membuat tempahan Jurufoto sila kirimkan surat kepada-Pengarah, Pusat Komunikasi Korporat Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi, Selangor.
Facebook

 


 

Galeri Foto