Halaman Utama

SEKITAR KAMPUS

FESKIS 2018 CUNGKIL BAKAT MAHASISWA

Oleh : Anis Nabila Khidir

Disunting oleh : Siti Syahaslin Idayu Mohd Din

BANGI, 25 Nov – Persatuan Mahasiswa Fakulti Pengajian Islam, UKM telah menganjurkan Festival Kesenian Islam (FESKIS) yang berlangsung selama tiga hari di Dewan Sarjana, FPI bagi mencungkil bakat peserta.

Selanjutnya »

FORENSIK UKM TARIK PERHATIAN RAMAI PELAJAR

Oleh: Farah Nassuha Mohammad Rafi

BANGI, 27 NOV 2018 – Pameran Forensik menjadi daya tarikan ramai pengunjung untuk melihat bagaimana cara pakar forensik  dalam mengendalikan kes jenayah.

Selanjutnya  »

LUAR KAMPUS

DEWAN MUDA JOHOR TOLAK ICERD

Oleh : Siti Maizura Othman

Penyunting : Nurfazira Abdul Hamid

 

JOHOR BAHRU , 17 Nov. – Dewan Muda Johor (DMJ) yang akan menjadi kuasa pendesak terbaharu anak muda negeri ini memulakan persidangan pertamanya di Grand Paragon Hotel di sini selama dua hari yang akan berakhir pada esok hari.

Selanjutnya »

HIBURAN

AJARAN SESAT POLIS EVO 2 RAIH KUTIPAN RM3.5 JUTA PADA TAYANGAN AWAL

Oleh: Nur Shafika Abu Bakar

 

KUALA LUMPUR 24 NOV – Industri filem tempatan sekali lagi digemparkan apabila filem Polis Evo 2 berjaya meraih kutipan yang lumayan pada tayangan awal filem tersebut pada 20 November yang lalu selepas filem Munafik 2 dan Paskal yang turut mendapat kutipan yang memberangsangkan.

Selanjutnya » 

NYANYIAN DUO MILIK KRK

Oleh: Siti Syahaslin Idayu Mohd Din

BANGI, 12 Nov – Kolej Rahim Kajai(KRK) menempa nama apabila diangkat sebagai juara dan memenangi wang tunai sebanyak RM500 beserta sijil dan piala iringan dalam pertandingan nyanyian duo inter kolej di majlis Konvokesyen Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM) yang ke 46.

 

GAYA HIDUP


PENGANTIN KANAK-KANAK : BAHAGIA ATAU SENGSARA?

Oleh: Syarifah Fatin Anisa

Disunting oleh: Muhammad Fikri

Perkahwinan boleh diibaratkan sebagai sebuah penyatuan dua jiwa yang bersetuju untuk hidup sehidup semati dalam sebuah ikatan suci. Bagi seseorang muslim, perkahwinan itu tidak akan menjadi sah jika berlaku paksaan dan elemen paling utama adalah kesedaran serta fikiran yang matang setiap pasangan dalam perkahwinan.

Selanjutnya »

RENCANA

TENGOK BOLEH, PERCAYA JANGAN

Oleh: Musfirah Salleh

Isu Amin Muhammad sebagai Nabi Adam dan Pemerintahan Alam Baru telah tular baru-baru ini di media sosial di pos Facebook Sultan Mansor Shah III merangkap ‘Sultan Melaka’. Malah lebih memburukkan lagi ‘Sultan Melaka’ telah mengiktiraf Amin Muhammad sebagai Nabi Adam dan Presiden Malaysia. Isu ini telah menarik banyak perhatian netizen di platform-platform media sosial.

 

Selanjutnya »

NADI BANGI @ NEWS TV