300 Alumni UKM Sertai Larian Nostalgia


Oleh Radzuan Ghazali
Foto Ikhwan Hashim

BANGI, 03 September 2018 – Seramai 300 alumni Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menyertai Larian Nostalgia Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) anjuran Pusat Perhubunagn Alumni UKM yang berlangsung pada 25 Ogos baru-baru ini.

Larian sejauh 5 dan 10 kilometer untuk kategori lelaki dan wanita  mengelilingi UKM ini turut disertai oleh Naib Canselor UKM, Prof Tan Sri Dato’ Seri Dr Noor Azlan Ghazali; Timbalan Naib Canselor (hal-ehwal Pelajar dan Alumni), Prof Madya Dr Roslee Rajikan dan Timbalan Naib Canselor (Hal-ehwal Jaringan Industri dan Masyarakat), Prof Dato’ Dr Imran Ho Abdullah.

Hadir sama, Ahli Lembaga Pengarah Uuniversiti, Dato’ Dr Ahmad Tasir Lope Pihie, Timbalan Naib Canselor (Hal-ehwal Akademik dan Antarabangsa), Prof Dato’ Ir Dr Mohd Marzuki Mustafa dan Pengarah Pusat Perhubungan Alumni, Ir Dr Nazrul Anuar Nayan.

Terdahulu, Prof Tan Sri Dr Noor Azlan dalam ucapan aluannya berkata, beliau teruja dengan para alumni yang kembali ke kampus UKM dalam mengimbau kembali peristiwa suka duka, pahit manis suatu ketika dahulu sewaktu menyambung pengajian di universiti ini.

Katanya, UKM tidak pernah melupakan para alumni yang telah mengharumkan nama universiti ini walau di mana mereka bertugas kerana UKM sentiasa membantu para alumninya meningkatkan kecemerlangan dalam bidang masing-masing yang diceburi.

Saya berharap kerjasama yang lebih erat antara para alumni dan UKM dapat diteruskan dari semasa ke semasa justeru itu UKM akan sentiasa meneruskan usaha menjalin hubungan baik dengan para alumni dan komited memastikan alumni terus dihargai dan disanjungi, katanya.