Seminar

SEMINAR YANG LEPAS

Pada 23 Oktober 2020, INBIOSIS telah menganjurkan Webinar Lecture Series 2 daripada Dr Lu Shin Wong (University of Manchester). Tajuk webinar yang kedua kali dianjurkan ini adalah “Synthetic Biocatalysis for Unorthodox Applications”. Webinar ini disiarkan secara langsung di paltform Zoom dan FB Page INBIOSIS UKM. Video boleh ditonton sekarang di Youtube INBIOSIS !


Pada 21 September 2020 yang lepas, kami telah menganjurkan INBIOSIS Intellectual Discourse bersama penceramah jemputan, Dr Kamal Rullah membincangkan tajuk Introduction to molecular docking in medicinal chemistry.


Pada 11 Sept 2020, INBIOSIS telah menganjurkan Webinar pertama kami, INBIOSIS Webinar Lecture Series 1 (Securing a bowl of rice in the aftermath of COVID-19 pandemic: Malaysia today) oleh Dr Nisha T. Govender, disiar secara siaran langsung di dalam platform ZOOM dan Facebook Live.


Pada 6 – 10 Januari 2020, INBIOSIS telah menganjurkan Seminar Pembentangan Laporan Kemajuan Penyelidikan Sem 1 Sesi 2019/2020.


Pada 21 January 2020, INBIOSIS telah menganjurkan Industrial Talk oleh penceramah jemputan; Dr Maslina Tasrin & Cik Ros Shimah daripada SY Suhaidi Partners dan Encik Abdul Razak Mohd Isa daripada Medika Natura Sdn Bhd.


Pada 22 Januari 2020, INBIOSIS telah menganjurkan Synthetic Biology Talk: Synthetic Biology Research Centre Nottingham (SBRC-Nottingham).


INBIOSIS telah menganjurkan Alumni Talk pada 5 Januari 2020 oleh penceramah jemputan kami, Mr Ker De Sheng.


Program Industrial talk yang begitu menarik oleh Datuk Dr Hafsah Hashim, Pengerusi Sirim Tech Venture Sdn Bhd telah diadakan pada 5 Februari 2020.


Kami sangat berbangga kerana dapat turut serta dalam perkongsian ilmu oleh Prof A. Harvey Miller dalam INBIOSIS Seminar yang diadakan pada 6 Mac 2020.