PUSAT PEMBANGUNAN KARIER UKM / UKM CAREER ADVANCEMENT CENTRE

 MARA_GEUKM

Oleh Asmahanim Amir
Foto Ikhwan Hashim dan Shahiddan Saidi

BANGI, 28 September 2020 – Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin menyeru para graduan merebut peluang yang diberikan oleh pihak kerajaan dengan menyertai Program Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) Kementerian Pengajian Tinggi – Career Advancement Programme (KPT-CAP) bagi mendapatkan peluang pekerjaan.

Beliau berkata, program PENJANA KPT-CAP yang julung kali diadakan itu adalah unik kerana para graduan dipastikan akan memperoleh pekerjaan setelah menamatkan dengan jayanya kursus-kursus yang ditetapkan.

“Saya menyeru kepada semua graduan tahun 2019 dan 2020 yang belum bernasib baik mendapat pekerjaan, manfaatkanlah peluang ini untuk menambah kemahiran dan nilai kompetensi, seterusnya membantu meningkatkan kebolehpasaran diri masing-masing,” katanya semasa menyampaikan ucapan pada Majlis Pelancaran PENJANA KPT-CAP di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di Dewan Canselor Tun Abdul Razak (DECTAR) hari ini.

Hadir sama pada majlis tersebut ialah Menteri Pengajian Tinggi, Dato’ Dr Noraini Ahmad, Menteri Kewangan, Senator Tengku Dato’ Sri Zafrul Tengku Abdul Aziz, Menteri Kerja Raya, Dato’ Sri Fadillah Yusof dan Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri M. Saravanan.

Berita selanjutnya di sini