Bahasa

Penafian Terjemahan Bahasa Ketiga

Sila ambil perhatian bahawa laman yang akan dipaparkan selepas pengalihbahasaan secara automatik oleh komputer . Kebarangkalian kandungan mungkin berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Universiti Kebangsaan Malaysia tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau kesalahan maklumat yang mungkin terjadi dari kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal di dalam Bahasa Inggeris dan Malaysia.

LESTARI UKM

Berita Terkini | Lagi Berita

Lestari UKM Bangi
Lestari UKM Bangi
SIASATAN DI LAPANGAN TAPAK HARAM DISYAKI PENYIMPANAN SISA TOKSIK DAN BUANGAN TERJADUAL

9 Oktober 2020, MELAKA - Ketua Pengarah Alam Sekitar Malaysia telah melawat kawasan yang disyaki dijadikan sebagai tapak haram penyimpanan sisa toksik dan buangan terjadual di Jalan Pengkalan Perigi, Tanjung Kling, Melaka.

Hasil aduan yang diterima dari orang awam, dianggarkan sebanyak 900 tong drum yang belum dikenalpasti telah dikesan ditemui di satu lokasi berhampiran kawasan perindustrian di Tg.Keling, Melaka.

1 unit alat pengawasan kualiti udara juga telah ditempatkan di dalam kawasan tersebut bagi memantau kehadiran gas yang terhasil.

Jabatan Alam Sekitar (JAS) kini telah membuka kertas siasatan bagi menjejaki pelaku bagi kes ini. JAS Negeri Melaka telah bekerjasama dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Bomba dan Penyelamat HAZMAT, Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) dan Badan Kawal Selia Air (BKSA) bagi kes ini.

Kenyataan media oleh Ketua Pengarah JAS berhubung perkara ini akan dikeluarkan dalam masa terdekat.

Orang ramai adalah dialu-alukan untuk menjadi mata dan telinga JAS dan melaporkan sebarang aktiviti yang mencemarkan alam sekitar di talian bebas tol 1-800-88-2727 atau email ke aduan_k@doe.gov.my dan melalui portal e-aduan JAS di https://eaduan.doe.gov.my.

#KementerianAlamSekitardanAir
#jabatanalamsekitar
#alamsekitartanggungjawabbersama
Lestari UKM Bangi
Lestari UKM Bangi
15/9/2020- Perjumpaan dengan Persatuan Komuniti Geopark Mersing (GEMS) diketuai oleh Pengerusi En. Sahril Mohd Sah (4 dari kiri), Setiausaha En. Omar Mokhtar A. Manap (3 dari kiri), Naib Pengerusi En. Rafizan Aziz (pertama dari kiri), Naib Pengerusi En Saufi Shamsudin (2 dari kiri). Naib Pengerusi En Mohd Saberi Rajab (2 dari kanan), En Hafiz (pertama dari kanan).
  •   

    -- 
  •   

    -- 
Translate »