KOLEJ TUN SYED NASIR

 Universiti Kebangsaan Malaysia

PENGETUA

 

PROF. MADYA DR. MOHD RAZIF SHAHRIL

 

Prof. Madya Dr. Mohd Razif Bin Shahril telah dilantik sebagai pengetua Kolej Tun Syed Nasir pada tahun 2021 dan dengan penuh dedikasi, menjalankan tugasnya sehingga kini. Beliau turut merupakan alumni Universiti Kebangsaan Malaysia di mana beliau telah menamatkan pengajiannya dengan Ijazah Sarjana Muda Pemakanan dan Dietetik (Nutritional Epidemiology, Cancer Prevention and Control, Advancement of Dietary Assessment, Nutrition Education and Promotion) pada tahun 2005. Beliau telah memperoleh gelaran Doktor Falsafah Pemakanan dan Dietetik (Nutrition Education and Promotion) di Universiti Sultan Zainal Abidin pada tahun 2014.

Di samping menjawat jawatan sebagai pengetua Kolej Tun Syed Nasir, beliau juga memegang jawatan sebagai Pensyarah Kanan Fakulti Sains Kesihatan UKM.

 

 

Tel: +603-8921 5079 | Email: pgtktsn@ukm.edu.my

 

TIMBALAN PENGETUA

 

DR. SITI HAJAR BINTI ZUBER

 

Dr. Siti hajar Binti Zuber telah dilantik sebagai timbalan pengetua Kolej Tun Syed Nasir pada tahun 2024 dan dengan penuh dedikasi, menjalankan tugasnya sehingga kini. Beliau turut merupakan alumni Universiti Kebangsaan Malaysia di mana beliau telah menamatkan pengajiannya dengan Ijazah Sarjana Muda dalam radioterapi, perlindungan sinaran dan dosimetri, dengan pengalaman sebagai radiograf terapi dan radiograf diagnostik.

Di samping menjawat jawatan sebagai timbalan pengetua Kolej Tun Syed Nasir, beliau juga memegang jawatan sebagai Pensyarah Fakulti Sains Kesihatan UKM.

Tel: 017-323 3731 | Email: hajarzuber@ukm.edu.my