Pusat Pemerkasaan Remaja

Selamat Datang ke Laman Web Perkasa

Berita @ PERMATA Remaja

Program @ PERMATA Remaja

Statistik Program

0

PERMATA Remaja Alumni

0

Peserta Kelas Kek

0

Peserta Kelas Pastri

0

Peserta Kelas Fotografi

0

Peserta Kelas Muzik & Vokal

0

Peserta Kelas Kecantikan

0

Peserta Kelas Lencana Butang

0

Peserta Kelas Lain-lain

Testimoni

“Selama setahun saya menyertai kelas ini, saya dapat bermain guitar dengan lancar. Saya juga amat menyukai kelas ini kerana dapat berkenalan dengan kawan baru dan mengisi masa lapang.”

Auliya Umairah binti A Hamid Peserta Kelas Muzik & Vokal

“PERMATA Remaja banyak membantu saya dalam mempelajari kaedah membaca al-Quran. Bermula dengan Iqra’ , Muqaddam dan seterusnya membaca al-Quran. Kelas yang disediakan amat menarik dan dapat membantu remaja membaiki diri menjadi lebih baik.”

Mohammad Hafiez Azry bin Abdullah Peserta Kelas Iqra’ dan al-Quran

“Antara kelas yang saya sertai di bawah Program PERMATA Remaja ialah kelas Muzik & Vokal. Setelah menyertai kelas tersebut saya dapat lihat banyak perubahan terhadap diri saya. Saya dapat belajar banyak benda baru bersama kawan- kawan. Kaedah pembelajaran yang efektif daripada tenaga pengajar membuatkan saya mudah faham dan kelas amat menyeronokkan.”

Nurkhadijah binti Zulkifli Peserta Kelas Muzik & Vokal

“Menerusi kelas button badge, saya mula tertarik dan ingin berjinak-jinak dengan dunia perniagaan. Kelas ini banyak memberikan saya ilmu tentang dunia perniagaan dan sekarang menjadi seorang ’business women’ adalah salah satu daripada cita-cita saya.”

Rabiatuladawiah binti Zul Khari Peserta Kelas Button Badge

“Saya amat gembira dapat menyertai kelas kek dan pastri ini kerana hobi saya suka memasak. Tambahan pula, saya dapat mempelajari pelbagai resepi kek dan pastri.”

Siti Wardah Nurqistina binti Mohamad Fauzi Peserta Kelas Kek & Pastri

“Program PERMATA Remaja telah mengubah rutin hujung minggu saya di mana saya akan menghadiri kelas kemahiran berbanding membuang masa dengan perkara sia-sia. Justeru, ini mendorong saya untuk lebih bijak dalam pengurusan masa.”

Muhammad Amirun bin Sulaiman Peserta Kelas Fotografi

“Program yang sangat hebat dan perlu dikekalkan untuk remaja kerana menerusi program ini seseorang boleh mencari bakat yang tersembunyi dalam diri mereka dan mengilap kemahiran yang mereka minati. Dalam kelas kecantikan, saya dapat mempelajari tentang cara untuk menjaga kulit muka dan cara untuk membuat pelbagai jenis make-up seperti smokey eyes, face art dan sebagainya.”

Revathi a/p Sangar Peserta Kelas Kecantikan

“Saya sangat bersyukur dan rasa berterima kasih kerana ilmu fotografi yang saya dapat adalah percuma dan tidak perlu bayar satu sen pun.”

Naren a/l Muthu Peserta Kelas Fotografi

“Saya rasa program PERMATA Remaja ini best, tak bosan dan seronok kerana kelasnya yang meriah dan dapat berkawan dengan pelbagai kaum. Resepi yang diajar oleh tenaga pengajar sangat mudah dan yang paling menyeronokkan, masakan yang dimasak boleh dibawa balik ke rumah.”

Syed Hariz Ashraaf bin Syed Alwe Peserta Kek & Pastri

“Pada mulanya saya tidak tahu bermain drum,tetapi selepas mendapat tunjuk ajar daripada Cikgu Saleh, perlahan-lahan saya pandai bermain drum. Tenaga pengajar sangat membantu saya dan kawan-kawan juga bersemangat untuk belajar bersama.”

Muhammad Hakim Hakimy bin Kapiau Peserta Kelas Muzik & Vokal

“Saya seorang yang sukakan solekan dan hanya tahu tentang solekan biasa sahaja. Tetapi selepas saya menyertai kelas kecantikan, saya dapat menegtahui terdapat banyak teknik dan jenis solekan yang diajarkan. Tambahan pula, menerusi kelas ini juga saya belajar tentang refleksologi, rawatan kuku dan juga rawatan muka yang betul.”

Nur Haniesya binti Haslan Peserta Kelas Kecantikan

“PERMATA Remaja menyediakan tempat yang selesa untuk saya dan rakan-rakan bagi mengulangkaji pelajaran seterusnya membuat latihan teater.”

Isnafaraha binti Ahmad Tarmizi Peserta Kelas Kecantikan

Video Korporat

Melahirkan Potensi Belia: PERMATA Remaja Menuju Pemerkasaan

PERMATA Remaja telah memperkasakan remaja berisiko sejak tahun 2010, telah memberi tumpuan kepada pembangunan modal sosial dan memupuk 25 Aset Belia. Kami mengubah naratif daripada melihat remaja sebagai masalah kepada mengiktiraf potensi diri mereka yang sebenar. Dengan lebih daripada 7,803 peserta, kami memupuk daya tahan dan cita-cita dalam diri golongan muda yang bertujuan untuk mencipta masa depan yang diperkasa. Sertai kami untuk memecahkan kitaran golongan terpinggir dan membina masyarakat yang mempunyai masa depan yang cerah dan inklusif.

Play Video

Hadiah

Hadiah adalah bisikan hati yang melambangkan kasih sayang dan keprihatinan kita. Anda tidak hanya memberi hadiah; anda memberikan harapan, semangat dan janji akan masa depan yang lebih cerah kepada belia yang terpinggir