LAWATAN PENANDA ARAS DARI UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

Program: LAWATAN PENANDA ARAS DARI UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
Tarikh: 23 Jun 2023 (Jumaat)
Tempat: Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi

[LAWATAN PENANDA ARAS DARI UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA]

Lawatan penanda aras dari Universiti Putra Malaysia (UPM) ke Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) membawa maksud yang mendalam dalam membina jalinan sinergi ilmiah dan kultural, dengan tujuan meningkatkan keunggulan pendidikan dan memelihara kelestarian budaya. Dalam dunia yang semakin global dan berubah dengan pantas, kepentingan untuk memperkukuhkan hubungan antara universiti dan mewujudkan kerjasama yang berterusan menjadi semakin penting.

Tujuan lawatan sebagai upaya kolaboratif untuk memperkuat jalinan sinergi antara UPM dan UKM dalam bidang ilmiah dan kultural. Lawatan ini bertujuan untuk mendorong pertukaran pengetahuan, pengalaman, dan kebolehpercayaan antara kedua universiti, serta mempromosikan keunggulan akademik, pembangunan masyarakat, dan kelestarian budaya.

Pentingnya kerjasama antara UPM dan UKM dalam mencapai keunggulan pendidikan, kelestarian budaya, dan pembangunan komuniti yang berterusan. Diharapkan, hasil daripada lawatan ini adalah terjalinnya hubungan yang erat antara kedua universiti, pertukaran pengetahuan yang berkekalan, dan pelaksanaan projek-projek inovatif yang memberi manfaat kepada masyarakat dan negara secara menyeluruh.

Kami berharap kunjungan ini akan membuka pintu bagi kerjasama yang lebih erat dan bermanfaat bagi kedua universiti, dan juga untuk menghasilkan keuntungan yang besar bagi masyarakat di kedua negara. Kami meyakini bahwa pengalaman ini akan memberikan manfaat jangka panjang dan membawa kedua universiti menjadi lebih maju dan inovatif.

Pihak Pusat Pengurusan Akademik UKM berbesar hati menerima kunjungan dari UPM dan diharap lawatan ini mendapat manfaat dan impak positif untuk kedua-dua pihak.

#UKM #AkademikUKM

DSC_0030-2-min
DSC_0024-2-min
DSC_0027-2-min
DSC_0026-2-min
DSC_0021-2-min
DSC_0030-2-min DSC_0024-2-min DSC_0027-2-min DSC_0026-2-min DSC_0021-2-min