Pusat Pembangunan Keusahawanan & EKS

 Centre for Entrepreneurship and Small & Medium Enterprises Development

Previous slide
Next slide

PROGRAM TERKINI

Siapa kami

Mengenai UKM-CESMED

Pusat Pembangunan Keusahawnan dan EKS (UKM-CESMED) telah ditubuhkan pada Oktober 2010 sebagai peneraju keusahawanan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Pusat ini telah dirasmikan pada 31 Januari 2011 oleh Yang Berhormat Dato’ Seri Khaled bin Nordin yang merupakan Menteri Pengajian Tinggi pada ketika itu.

UKM-CESMED diwujudkan untuk menjadi pusat kecemerlangan keusahawanan yang menggabungkan pendidikan dan pembangunan Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana di UKM. Pusat ini beroperasi dalam ekosistem yang baik dengan melibatkan kelab pelajar, kolej kediaman, fakulti serta pusat pengajian dalam menjalankan aktiviti keusahawanan secara bersama. Fokus utama adalah kursus akademik berkredit yang ditawarkan kepada pelajar pra-siswazah dan siswazah serta program-program keusahawanan yang melibatkan pelajar, pensyarah, penyelidik dan kakitangan UKM.

Kami Menawarkan Bimbingan Keusahawanan

UKM-CESMED menawarkan bimbingan dan tunjuk ajar kepada usahawan SISWA yang berminat untuk menyertai program dan aktiviti yg dijalankan oleh UKM-CESMED

Pertanya Lanjut?

Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi kami UKM-CESMED di talian yang disediakan

0

Kakitangan

0 +

Usahawan Siswa

0

Usahawan Alumni

0

Tabung Usahawan

Translate »