Khidmat

Khidmat

Kami menawarkan beberapa perkhidmatan seperti TLD, pinjaman peralatan dll.

Makmal

Makmal

Program PDR mempunyai pelbagai makmal untuk tujuan pengajaran dan penyelidikan .   Tempahan makmal boleh dilakukan di sini (PDR Lab e-Booking System v2.0 )

Kalendar

Kalendar

Aktiviti program PDR

Sejarah Penubuhan

Sejarah Penubuhan

Fakulti Sains Kesihatan Bersekutu telah memperkenalkan Program Sarjanamuda Pengimejan Diagnsotik dan Radioterapi (PDR) pada sesi pengajian 2000/2001. Program seumpama ini adalah yang pertama diperkenalkan di negara ini walaupun sudah lama terdapat di negara maju seperti Amerika Syarikat, Jerman, Australia, Kanada

Read more

Testimonial

"Teknologi perubatan adalah dinamik, pembelajaran asas sains kesihatan dan radiasi yang disediakan oleh pensyarah UKM yang berpengalaman luas membantu dalam adaptasi kerjaya saya sekarang.”

Esnu Halim Manager, ASEAN Advance Molecular Imaging & Radiation Oncology, PHILIPS. Sm Peng. Diag. Rterapi (UKM), MBA (IIUM)

"Kursus 4 tahun PDR memang mencabar dan memerlukan banyak usaha dan dedikasi sebelum boleh dipanggil graduan. Tidak dinafikan ijazah PDR memang diikhtiraf di dalam dan di luar negara"

Russel Young Edward Radiographer, Oxford University Hospital. Sm. Peng. Diag. Rterapi (UKM)

“PDR banyak memberi saya ilmu sains kesihatan dan komunikasi untuk digunakan dalam menempuh alam pekerjaan sekarang. PDR juga telah banyak menaikkan semangat kerjasama antara kami sebagai seorang professional.

Farah Najwa Zainudin Radiografer Terapi, Pantai Hospital Penang. Sm. Peng. Diag. Rterapi (UKM)