Pusat Kebudayaan Universiti

 Universiti Kebangsaan Malaysia

Taqwim Budaya 2023

Program yang akan berlangsung dibawah anjuran Pusat Kebudayaan Universiti nantikan….

Budaya Kita

Jika seni bertujuan untuk memelihara akar dari budaya kita, masyarakat harus membiarkan seniman bebas mengikuti visi mereka masing-masing kemanapun hal itu membawa mereka.

KONSERT CITRA SENI UKM 2023

Konsert Citra Seni UKM 2023, yang telah diadakan dengan jayanya pada 28 dan 29 Januari 2023 bertujuan penilaian mahasiswa/I dibawah kursus Citra dalam bidang kesenian.

Baca Penuh »

Zumba Ambang Merdeka

Ayuh bersama-sama kita semarakkan semangat patriotik di samping kekal cergas dan cerdas. Semua warga Malaysia terutamanya warga UKM dan alumni UKM dijemput menyertai Program ZUMBA Ambang Merdeka UKM 2021, secara maya sempena bulan Kemerdekaan ke-64.

Baca Penuh »

Program Bicara Silat 2021

Program ini merupakan satu platform dalam memartabatkan jati diri masyarakat kampus secara berbudaya kebangsaan dengan semangat patriotisme supaya selari dengan aspirasi dan kehendak Universiti Kebangsaan Malaysia.

Baca Penuh »

Kempen Bakat Merdeka Malaysiaku

Pusat kebudayaan Universiti, dan Kelab Aadyamatra Artisukma UKM mengalu-alukan semua untuk mempamerkan kehebatan bakat anda sebagai ekspresi dan apresiasi sempena Bulan Kebangsaan Malaysia. BAKAT MERDEKA

Baca Penuh »

Kenaikan Pangkat – Encik Asrof

Tahniah Encik Mohamed Asrof Semin atas kenaikan pangkat ke jawatan Pegawai Kebudayaan B48 berkuatkuasa 22 Jun 2021. Semoga dengan pengiktirafan ini memberi iltizam dan semangat

Baca Penuh »

KONSERT MALAYSIAKU PRIHATIN

Semangat Malaysia Pritahin perlu disemarakkan dalam setiap warga Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) yang dizahirkan bukan hanya melalui program-program kemerdekaan tetapi juga dizahirkan melalui gerak kerja

Baca Penuh »

Di Sebalik Tabir

Pusat Kebudayaan UKM terdiri daripada kakitangan dengan kemahiran dalam pelbagai bidang seperti tari, muzik, teater dan tradisi lisan.

Marilah Singgah!