Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

YBhg. Prof. Ulung/Datuk/Dato’/Datin/Prof./Tuan/Puan,

CALL FOR APPLICATIONS: 2021 DR RANJEET BHAGWAN SINGH (RBS) RESEARCH GRANT

Dimaklumkan bahawa pihak Akademi Sains Malaysia (ASM) mempelawa penyelidik dalam bidang Medical/Biomedical untuk memohon dan mengemukakan kertas cadangan penyelidikan RBS Research Grant. Bersama-sama ini disampaikan Garis Panduan  dan tatacara permohonan untuk rujukan dan panduan.

Penyelidik yang berminat boleh membuat permohonan melalui www.mytopscientists.org selewat-lewatnya pada 19 Februari 2021 (Jumaat).  Bagi membantu penyelidik UKM mengemukakan proposal yang berkualiti, pihak Pusat IDEA UKM di bawah Kluster Kesihatan dan Perubatan Termaju akan mengadakan Bengkel Pemurnian Proposal RBS pada ketetepan berikut:

Tarikh : 08 Februari 2021 (Isnin)
Masa : 3.00 petang
Tempat : Virtual (Aplikasi Meeting Zoom)
Pendaftaran : https://tinyurl.com/IDEAKPT22021
Pautan : (akan dimaklumkan kepada penyelidik yang telah mendaftar sahaja)

Nota :

1) Bengkel ini terbuka kepada semua penyelidik UKM yang mempunyai Draf Proposal untuk dinilai dan dimurnikan sebelum dihantar kepada pihak pemberi dana.

2) Penyelidik yang berminat perlu menghantar Draf Proposal kepada Urus setia Pusat IDEA selewat-lewatnya pada 5 Februari 2021 melalui emel  fatinsharmila@ukm.edu.my

  1.   Sehubungan dengan ini, sukacita kerjasama pihak  YBhg. Prof. Ulung/Datuk/Dato’/Datin/Prof./tuan/puan dapat memanjangkanhebahan ini kepada penyelidik bawah pengurusan  YBhg. Prof. Ulung/Datuk/Dato’/Datin/Prof./tuan/puan. Sebarang pertanyaan berhubung perkara ini, YBhg. Dato’/ Datuk/ Datin/ YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan boleh menghubungi pegawai ASM berikut:
  • Ms Nur Dayana Razmi, Senior Analyst, STI Strategic Initiatives and Partnership Unit (Tel: 03-6203 0633, Email:dayana@akademisains.gov.my);
  • Ms Afiah Nasuha Aznan, Analyst, STI Strategic Initiatives and Partnership Unit (Tel: 03-6203 0633, Email:afiah@akademisains.gov.my).

Pautan:

Information on Submission
Instruction on Submission

Kerjasama dan perhatian  YBhg. Prof. Ulung/Datuk/Dato’/Datin/Prof./tuan/puan berhubung perkara ini amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Tinggalkan Balasan

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*