Terengganu Strategic & Integrity Institute (TSIS) wujud hasil gabungan di antara Terengganu Development Institute (TDI) dengan Institut Integriti Negeri Terengganu (IINT) pada 1 Januari 2011 dan telah diperbadankan pada 20 Februari 2011 di bawah Akta Syarikat 1965. TSIS pada awal penubuhan dikenali dengan Terengganu Integrity & Strategic Studies Institute (T-ISSI) sebelum dijenamakan semula pada 9 Mac 2015. Beroperasi di Jalan Kemajuan, Kuala Terengganu, TSIS diterajui oleh seorang Ketua Pegawai Eksekutif dan dibantu oleh seramai 60 orang pegawai dan kakitangan. TSIS ditubuhkan bertujuan untuk menjadi pemikir utama dalam merancang, meneliti dan mencadangkan dasar-dasar yang cekap untuk kemajuan negeri Terengganu.

Call for Research Proposal
DAFTARKAN SEKARANG kertas cadangan anda di pautan http://tiny.cc/register-rp.
Tarikh akhir penghantaran kertas cadangan :
29 Oktober 2020 (Khamis)
Penyertaan dan sumbangan anda dalam menghasilkan penyelesaian yang praktikal untuk kesejahteraan rakyat dan negeri Terengganu adalah amat dialu-alukan.
Terima kasih.

TSIS Website
TSIS Official FB

Tinggalkan Balasan

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*