Search
Close this search box.

Bakal pelajar

Sebagai salah satu daripada 200 universiti terbaik di dunia, UKM mempunyai syarat kemasukan yang kompetitif dan berjaya menarik pelajar dari seluruh dunia. Perjalanan anda ke UKM bermula dengan proses permohonan dan kami sedia untuk memberi anda semua maklumat yang diperlukan, tarikh akhir permohonan dan tips untuk membantu anda mengorak langkah terbaik.

Mengapa pilih UKM

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) adalah salah satu universiti penyelidikan terkemuka di negara ini. UKM menyediakan pendidikan bertaraf dunia yang diiktiraf di seluruh dunia. Dengan semangat budaya berprestasi tinggi, pelajar dapat memperoleh pengetahuan, kemahiran dan pengalaman tinggi di negara ini. Kami akan membantu anda mencapai matlamat hidup dan masa depan kerjaya anda.

Program yang ditawarkan

Kewangan & Biasiswa

Pelajar pascasiswazah boleh memohon bantuan kewangan melalui Skim Bantuan Penyelidikan atau Bantuan Penyelidikan Siswazah. Pelajar yang cemerlang dalam akademik dan aktiviti ekstrakurikular layak untuk dicalonkan untuk Anugerah Pendidikan Diraja, Anugerah Naib Canselor, Anugerah Dekan dan Hadiah Buku.

Hubungi Kami Sekarang!

Pusat Pengurusan Akademik
Universiti Kebangsaan Malaysia
43600 Bangi Selangor
Malaysia

Tel: +603 89118173/ 8027/ 8456
Faks: +603 89118471
E-mel: admission_ppa@ukm.edu.my
Laman Web: www.ukm.my/akademik

Kenapa Saya Memilih UKM

Saya memilih UKM kerana reputasinya yang baik dan persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang kondusif. Ia juga terletak di lokasi strategik berhampiran Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia.

Temuul Lkhagvasuren
(Pelajar Prasiswazah dari  Mongolia)
Fakulti Kejuruteraan & Alam Bina

Ahli akademik dan pelajar di UKM sangat membantu, berdedikasi dan ramah. Saya pasti akan mengesyorkan UKM kepada semua rakan saya

Hazal Parmaksiz
(Pelajar Prasiswazah dari  Turkey)
Fakulti Kejuruteraan & Alam Bina